كل سنة و انتم طيبين
و بالصيام في الحر دا مستمتعين
و بعد الفطار محليين
بكنافة و قطايف معتبرين
ايه رأي الستات الحلوين الشاطرين يدخلوا يكتبوا طريقتهم في عمايل الكنافة و القطايف
هابدأ معاكم بالكنافة و بعدين القطايف
نص كيلو كنافة
كوب سمن سايح
نص كوب سكر
4 اكواب لبن
معلقتين طعام نشا
معلقتين طعام دقيق
علبة قشطة المراعي او علبة كريمة لباني لو كنتوا في مصر زي حالاتي كده
نقص الكنافة و بعدين نضيف عليها كوب السمنة و نفركها كويس لحد ما يمتزجوا تمام
نضع باقي المكونات ما عدا القشطةو نقلبهم على البارد و بعد كده نرفعهم على النار و نقلبهم بهدوء لحد ما المزيج يتقل و بعد كده نضيف علبة القشطة و نقلب كويس و بعدين نشيلهم من على النار و نسيبهم على جنب
ندهن صينية متوسطة سمنة و نقسم الكنافة و نوزعها في الصينية و بعدين نصب فوقها الخليط السابق و بعدين نرص باقي الكنافة و نساويها
نحطها في فرن يكون سخن و نسيبها من نص الي ساعه الا ربع او لحد ما يبقى لون الوجه دهبي
لما تطلع تتقلب في طبق التقديم عشان يكون الوش بتاعها متساوي و تتسقى بشربات بارد و هي سخنة طبعا
بالنسبة للشربات ممكن تشتري الجاهز و تكبري دماغك او توجعي قلبك شوية و تعملي شربات في البيت مكون من كوبايتين سكر و كوب ماء و تسيبهم على النار لحد ما قوامه يغلظ
كان الشيف حسن مرة بيقول ان شربات الكنافة لازم يكون تقيل
دي اول طريقه
الطريقة التانية سهلة اوي و سريعه جدا و طعمها تحفة خصوصا لما نحط عليها لبن
اقراص الكنافة
نجيب طاسة ندهنها سمنة و بعدين نحط طبقة كنافة و نساويها و نرش سكر و زبيب ونحط طبقة تانية من الكنافة و نحطها على النار لحد ما القعر يبقى لونه دهبي نقلبها على الناحية التانية لحد ما لونها يبقى دهبي و نشيلها و نسقيها شربات و نكرر العملية لحد ما تخلص كمية الكنافة
بس خلاص
في طريقة تانية بالموز
نقطع الكنافة بحيث تكون طويلة و نقسم الموزة نصين
ناخد كل نص و نلفه بالكنافه و نرص في صينية و هكذا لحدالكمية ما تخلص و نحط الصينية في الفرن لحد الوش ما يبقى دهبي نطلعها و نسقيها شربات
و بالهنا و الشفا
القطايف بقى
طبعا كلنا عارفين الطريقة العادية سكر و مكسرات و تتحشي القطايف و تتقلي و تطلع تتحط في شربات مش عارفه ليه باستتقل اوي طعمها كده
باعملها بطريقة خفيفة و سهلة
باحشيها سكر و زبيب بس و تتقلي بتطلع مش محتاجة شربات اصلا جربوها كده و قولولي رأيكم
في طريقه تانية دي الاطفال بيموتوا فيها و اولهم انا
بنلف القطايف كأنها قرطاس و بعدين تتقلى و تطلع تتحط في شربات فورا
باكون مجهزة كريم شانتييه مجرد ما اشيلها من الشربات احشيها كريم شانتيية و تترص في طبق التقديم
ممكن يترش عليها فستق مفروم للتزيين
و بالف هنا و شفا
و رمضان كريم